Пътна помощ в София Младост 1

Спешна пътна помощ в София Младост 1

Пътна помощ в София Младост 1. Задвижващите ремъци, които са част от дизайна на съвременните двигатели, изпълняват редица важни функции и подлежат на износване – трябва да бъдат заменени навреме. Доверете ни се с 10 години опит в бранша екипът на пътна помощ в София, ще Ви помогне!

За да се предпазите от проблеми, свързани със скъсан задвижващ ремък, препоръчително е редовно да използвате услугата в София за подмяна на задвижващия ремък на автомобилен двигател.

Не забравяйте, че повредата на такъв важен елемент автоматично води до повреда на други също толкова важни части в конструкцията на двигателя на автомобила.

Телефон на пътна помощ в София Младост 1

Телефон: 0877 920 484

Цена на пътна помощ в София Младост 1

Цената зависи от това от каква услугата имате нужда в този момента, едно е доставка на гориво, смяна на гума или смяна на нещо на място съвсем друго е извозване на автомобила и сериозна диагностика и помощ в сервиз. Вижте и пътна помощ в София Изток!

Пътна помощ в София Младост 1
Пътна помощ в София Младост 1

Цена за репатриране в София Младост 1

Защо да изберете нашите услугите за пътна помощ?

Понякога се случва при зареждане с гориво в резервоара на автомобила да се налива нискокачествено гориво и може би вместо бензин – дизелово гориво или обратно.

Причините за такива грешки могат да бъдат различни: от невниманието на оператора до факта, че някой пред вас е използвал колоната и е затворил „пистолета“ на грешното място.

Денонощна пътна помощ в София Младост 1

Освен това сега много бензиностанции преминават към платежна система след предоставянето на услуги. Така че на такива бензиностанции горивото най-често се бърка. Пътна помощ в София Изгрев!

Понякога се случва при зареждане с гориво в резервоара на автомобила да се налива нискокачествено гориво и може би вместо бензин – дизелово гориво или обратно.

А според статистиката това се случва все по-често на бензиностанциите. Причините за такива грешки могат да бъдат различни, от невниманието на оператора до факта, че някой пред вас е използвал колоната и е затворил пистолета на грешното място. Денонощна пътна помощ в София!

Освен това сега много бензиностанции преминават към система за следплащане (плащане след предоставяне на услуги). Така че на такива бензиностанции горивото най-често се бърка.

Мобилен сервиз в София Младост 1

Генераторът в колата генерира електричеството, необходимо за зареждане на батерията и нормалната работа на цялата бордова електрическа система.

Веднага след стартиране на двигателя, механичната енергия за завъртане на ротора се прехвърля от двигателя през ремъка на алтернатора, роторът се върти и алтернаторът започва да работи. Вижте и пътна помощ в София Дружба!

На съвременните автомобили често се използва единично задвижване с ролкова система, която освен самия генератор задвижва и други прикачени устройства чрез система от ролки и обтегачи: помпа, климатичен компресор, помпа на сервоуправлението и т.н.

С течение на времето се налага подмяна на ремъка на алтернатора, както и подмяна на неговите ролки и обтегач.

Автодиагностика – диагностика на място в София Младост 1

Сроковете за подмяна са предписани в инструкциите за автомобила и трябва да се извършват по време на рутинна поддръжка, но много често те се пренебрегват, особено когато приключи гаранционният срок.

И естествено задвижването, след като е изпълнило всички предписани периоди, не издържа на натоварването и се счупва.

В такива случаи ние предлагаме услуги за техническа помощ за подмяна на ремъка на алтернатора с посещение на място. Препоръчваме на всички собственици на автомобили да закупят и носят резервен задвижващ ремък предварително. Прочетете и за пътна помощ в София Студентски град!

Подаване на ток в София Младост 1

Време за смяна на задвижващите ремъци
Както бе споменато по-горе, времето за подмяна на частите е предписано в сервизната книга на вашия автомобил, но има признаци, които ви позволяват да забележите удължаването на ремъка:

първо, когато двигателят е стартиран, се чува характерна неприятна свирка, която изчезва при увеличаване на оборотите на двигателя, след това такава свирка се появява и когато двигателят работи при влажно време.

Всички съвременни автомобили са оборудвани със сензори, които сигнализират за неизправност на генератора (контролна лампа с изображение на батерията), но на много модели сензорът показва само факта, че коланът е скъсан или е паднал.

Доставка на гориво в София Младост 1

Основните причини за повредата на ремъка на алтернатора:

  • Удължаване и счупване поради стареене – възможен е бърз ремонт и подмяна на мястото на повредата;
  • Разхлабване на обтегача на ремъка (и подмяна на ролките на ремъка на алтернатора) – възможен е бърз ремонт, подмяна както на обтегача, така и на ролките на мястото на повредата (проверете при оператора за вашата машина);
  • Ако чужди предмети (камъни, клони) попаднат под колана – възможен е бърз ремонт и подмяна на мястото на повреда;


Повреди, неправилно подравняване на ролки, обтягащи ролки, задръстване на генератор или всякакви други приспособления на същия колан – предлагаме само обаждане и ремонт на теглещ автомобил в сервиз, тъй като счупване, разтягане или срутване на колана е следствие от механични повреди на закрепването и редовната подмяна няма да помогне – когато двигателят стартира, коланът ще отлети или ще се скъса отново.


Смяна на спукана гума в София Младост 1

Проверка на кола преди покупка в София Младост 1

Евтина пътна помощ в София Младост 1

Как да източа резервоара за гориво?


През старите години не беше трудно да се източи горивото, в комплекта на всеки шофьор, заедно с набор от ключове и „необходими“ неща на пътя, имаше задължително маркуч, единият край на който беше вкаран в гърлото на резервоара на автомобила, а другият беше взет в устата му.

Освен това, внимателно вдишване, сякаш смучене, с други думи, играещо ролята на помпа, с единствената разлика, че ще трябва да опитате горивото както на устните, така и на езика си. Усещайки вкуса на горивото, този край на маркуча беше поставен в контейнер или друг контейнер и той от своя страна трябваше да бъде под нивото на резервоара за газ.

Пътна помощ в София Младост 1А


Тази опция може да не работи днес. Сега в почти всички съвременни автомобили в резервоара за гориво е монтиран специален клапан, като част от безопасността, в случай на преобръщане на автомобил на покрива, горивото не може да изтече.
Въпреки това знаем как да източваме гориво от резервоара на почти всяка кола, но те са индивидуални за всяка марка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *