Пътна помощ в София Горна Баня

Спешна пътна помощ в София Горна Баня

Пътна помощ в София Горна Баня. Проверка на спукани гуми спасява не само живота ви, но и портфейла ви. Ето защо при първото подозрение за спукана гума или повреда на гумата незабавно се свържете с сервиза. След проверка специалистът ще ви посъветва какво да направите във вашия случай – да поправите или замените спукана гума. Изберете пътна помощ в София, за вас и вашите автомобили, доверете се на професионалистите.

Ако не сте сигурни дали можете сами да отстраните проблем със спукана гума, тогава е по-добре да потърсите помощ от специалист. Те ще проучат проблема ви и ще ви посъветват какво да направите – да поправите повредената гума или да я замените.

Телефон на пътна помощ в София Горна Баня

Телефон: 0877 920 484

Цена на пътна помощ в София Горна Баня

Цената зависи от необходима услуга дали ще е репатрак на автомобил, ремонт или замяна на спукана гума, запалване на автомобила и зареждане на акумулатор или смяна на акумулатор на място и др.

Пътна помощ в София Горна Баня
Пътна помощ в София Горна Баня

Цена за репатриране в София Горна Баня

Също така, в пунктовете за монтиране на гуми за камиони може да ви бъдат предложени полезни услуги за по-дълъг живот на гумите:

Защо да изберете нашите услугите за пътна помощ?

Елиминирайте пробивите върху повърхността на протектора, дълбоки до 0,64 см, ако са открити в протекторната част на гумата;
Предотвратяване на повреда на гумите в бъдеще;
Доведете налягането в гумите до препоръчаното от производителя ниво.

Денонощна пътна помощ в София Горна Баня

Как да поправя сам пробита гума? Най-лесният и бърз начин за поправяне на пробита гума е поставянето на гумена корда.

Необходимо е внимателно да се огледа повърхността на гумата за пробиване. Ако откриете дупка и стърчи остър предмет, трябва да използвате клещи. Хвани предмета и го извади. След това маркирайте дупката с тебешир за лесен достъп.
Почистете зоната близо до пункцията и вкарайте шило в отвора, за да разширите леко мястото на пункцията.


От комплекта вземете инструмент, който прилича на шило с отвор и прокарайте през него гумен шнур. Има няколко вида сбруя: найлон, корда и гума. Първите две са по-скъпи и се използват главно за ремонт на камиони. За стандартна ситуация с лек автомобил ластикът също е напълно подходящ. Помагаме вече над 10 години 24/7 дни в седмицата, с денонощна пътна помощ в София.

Ние го смазваме старателно с лепило.
Освен това ремонтът прилича на процеса на шиене. Необходимо е с помощта на шило и сноп, прокарани през окото му, да се затвори дупката. Опашката на шнура ще остане навън, която след това може лесно да бъде отрязана. Трябва да се остави малък ръб на опашката от около 8-10 мм.
Важен детайл! Когато се ремонтират по този начин, колелата трябва да са поне леко напомпани. Ще бъде трудно да се извърши такова възстановяване на гума на напълно спукани гуми.

Трябва да разберете, че този метод е временен и се извършва само за да стигнете до най-близкия автосервизен център. Дори ако прилагането на сбруя напълно реши проблема с спуканата гума, дупката може да се почувства при най-малкото натоварване.

Мобилен сервиз в София Горна Баня

Откриване на щети
Огледайте първоначално гумата за различни слепи чужди предмети. При тяхно отсъствие ви съветваме да направите следните манипулации:

Изсипете сапунен и воден разтвор на растителна основа в бутилката или специална течност за откриване на теч, препоръчана от производителя на гумите.
Надуйте гумата и напръскайте приготвения разтвор по цялата й повърхност.


Прегледайте гумата за мехурчета: те ще се образуват интензивно на мястото на пробиване или нарязване, тъй като течността ще се оттича в жлебовете на протекторите.

Автодиагностика – диагностика на място в София Горна Баня 


Смяна на гумите. Представяме на вашето внимание общи препоръки за самостоятелна подмяна на гуми. Моля, имайте предвид, че актуализирането на гума може да доведе до нараняване и / или повреда на превозното средство / инструментите. Ако не сте сигурни, че можете сами да смените гумата, свържете се с най-близкия сервиз за помощ.

Подаване на ток в София Горна Баня

Доставка на гориво в София Горна Баня

Смяна на спукана гума в София Горна Баня

Отбийте отстрани на пътя, но останете на равна повърхност.
Използвайте всички средства за задължителна аларма (аварийни светлини, предупредителен триъгълник и др.), Не забравяйте да поставите колата на ръчната спирачка.

Подпорите отпред и зад волана ви дават добра стабилност.
Ще ви трябват резервна гума и крик. Ако не знаете местоположението им, инструкциите за употреба ще ви кажат тази информация.

Поставете крика, за да не повредите каросерията на автомобила. Ако не знаете как да го направите правилно, инструкциите ще ви помогнат.
С крика на земята повдигнете машината до желаното ниво.

Евтина пътна помощ в София Горна Баня


За да получите достъп до затягащите гайки, свалете капака или декоративната капачка.
Разхлабете гайките, като завъртите обратно на часовниковата стрелка със специалния гаечен ключ.
При повдигане на автомобила с крик трябва да се има предвид, че повреденото колело трябва да се сваля свободно.

Сменете колелата и поставете затягащите гайки на техните места.
Затегнете гайките с гаечен ключ, като завъртите по посока на часовниковата стрелка, но не затягайте прекалено. Прекомерната сила може да изтласка автомобила от крика.
Спуснете крика, като поставите автомобила на четирите колела.

Затегнете затягащите гайки възможно най-здраво преди шофиране.
След като изминете няколко километра, спрете и проверете плътността на затягащите гайки.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *